Rett i retten – det skal også synes at den skjer fyllest

Not only must Justice be done; it must also be seen to be done*

Jeg har tidligere problematisert og kritisert Oslo tingretts beslutning om ikke å tillate fjernsynsoverføring av Anders Behring Breiviks egen forklaring, og avhøret av ham, under hovedforhandlingen i den verserende straffesaken mot ham etter massedrapene 22/7-2011 – både i bloggposten “Ubehagelige ytringer – om oransje og hvite menn” og i innlegget “Det ubehagelige oppgjøret”, i Aftenposten 12/54-2012.

Forleden dag forklarte jeg nærmere betydningen av offentlighetsprinsippet i rettspleie generelt, og mer konkret, slik jeg vurderer det, med hensyn til 22/7-saken, i et videoopptak gjort av Harald Husø:

Breivik i halv offentlighet from MediaFactory on Vimeo.

*Lord Chief Justice Hewart in Rex v Sussex justices, ex parte McCarthy

SKRIV UT (PRINT)

Leave a comment

1 Comment

  1. Maktfordeling, roller og politisering – utfordringer i 22/7-saken | § UHURU

Leave a Reply